De Artoon-ish ontwerpen..

Het eerste 'poppetje' ontstaat door een krabbeltje in 1998.

Een krabbeltje dat uitgroeit tot een klein mannetje.

Een mannetje met een bolle buik, met navel en een bol koppie.

De tekenstijl zou eigenlijk moeten lijken op de comicbook stijl van de Artoonisten, de Rotterdamse
kunstenaarsgroep bestaande uit Luuk Bode, Hans van Bentem, Boris van Berkum en Pepijn van den Nieuwendijk.

De geschilderde versie ziet er daarom wat gestijlder en 'comic'-achtiger uit.

Na wat aanpassingen aan het de ogen en het koppie in 2010, ontstaat het prototype, het naakte poppetje, met bolle buik, ietwat naar binnenstaande voetjes en ovaal groot hoofd.

Kleren 'maken de man' en allerlei karakters krijgen vorm. Deze serie schilderijen, die allen gesigneerd zijn en vallen onder BlueSky Art's copyright, krijgen de naam "Artoon-ish", als verwijzing naar de eerdergenoemde Artoonisten - kunst en comic gecombineerd.

Sommige karakters krijgen een persoonlijk tintje, de naam van de persoon die het voorstelt. Zo is er "Jeremy" de Fransman en "Ian" een medewerker van de RNLI (Lifeboat Rescue in Engeland).

Na de geboorte van Angie's zoontje Ashkii, die ze liefkozend 'Boemeltje' noemt, ontstaat eindelijk de naam van het poppetje, Boemel.

Voor de boekjes, die ook in het Engels worden uitgebracht, moest er wel een nieuwe naam worden verzonnen. Bij gebrek aan beter... ontstond "Booml", dat hetzelfde klink als de Nederlandse naam.

De Boemel Boekjes worden eerst uitgebracht via het POD (print-on-demand) via Amazon Kindle Direct Publishing. Tevens wordt er in China een printer gevonden die de hardcovers voor de Nederlandse markt print, en BlueSky Art is nu dus ook een (eigen) uitgeverij voor alle boeken.